Cara Memilih Mesin Basuh – 10 Tips Terbaik

Sukar buat membayangkan kehidupan orang moden tanpa mesin basuh. Firma domestik dan asing memperlihatkan pelbagai jenis contoh, berbeza dengan saiz, jenis kawalan & beban, satu set opsyen dan ciri-karakteristik lain. Mesin basuh berbeza bukan sahaja dalam parameter ini, tetapi jua pada kualiti perhimpunan dan bahan. Oleh itu, buat menentukan model yang sempurna, anda perlu mempelajari ciri-ciri secara terperinci, membaca ulasan, mengetahui pendapat ahli. Hanya dengan cara ini anda akan memahami mesin basuh yg terbaik buat dipilih. Sementara itu, kami telah menyediakan anda sepuluh tip penting.

Pengeluar

Pengilang produsen mesin basuh yg lebih baik buat dipilih?

Mengikut pendapat & pendapat kebanyakan ahli pada bidang peralatan tempat tinggaltangga, saat menentukan mesin mesin cuci, Anda perlu menaruh keunggulan kepada perusahaan-perusahaan yang terkenal dan terkenal. Jangan percaya jenama China yang diragui, nir kira bagaimana mereka menarik, & fungsi apa yg tidak dijanjikan. Syarikat-syarikat berikut menikmati keyakinan pembeli & ahli yg layak.

Indesit. Jenama Itali merupakan biasa pada kalangan pembeli Rusia kerana nisbah harga dan kualiti seimbang. Ia memperlihatkan contoh pelbagai saiz, termasuk versi sempit dengan jenis memuat depan. Walaupun kos sederhana, semua alat-alat syarikat memenuhi keperluan pengguna, dia dilengkapi menggunakan pelbagai pilihan tambahan.

Siemens. Pengeluar Jerman yg terkenal membekalkan mesin basuh berkualiti tinggi & tidak terlalu mahal ke pasaran. Kelebihan besarartinya perhimpunan Eropah di kilang sendiri.

Zanussi. Teknologi Itali merupakan popular kerana ketahanan, kemodenan & reka bentuk yang paripurna. Syarikat ini menawarkan poly pilihan mesin basuh dengan pelbagai jenis pemuatan. Pelbagai ini, relatif gampang untuk karakteristik-karakteristik peranti, dan contoh dilengkapi menggunakan pilihan yg kaya.

Bosch. Salah satu jenama paling terkenal yang dipercayai sang kebanyakan pengguna. Peralatan syarikat itu adalah kualiti yang sempurna, satu set pilihan yang baik dan perkhidmatan yang panjang.

Sekiranya anda masih mewaspadai syarikat mana yg hendak dipilih, pertimbangkan jenama seperti AEG, Electrolux, BEKO, Samsung, Hotpoint-Ariston. Tawaran yang layak pada pasaran merupakan lebih daripada relatif.

Jenis muat turun

Jenis muat turun yg lebih baik buat dipilih – depan atau mendatar?

Dengan jenis mesin basuh yg memuat dibahagikan pada menegak & frontal. Kedua-2 jenis berfungsi dengan baik menggunakan fungsi mereka – anda boleh menentukan contoh eksklusif bergantung kepada ruang bebas buat pemasangan dan pilihan peribadi.

Kereta hadapan merupakan yang paling biasa, pilihannya lebih besarberbanding dengan contoh menegak. Ini merupakan reka bentuk yg biasa bagi kita buat memuat pakaian melalui menetas pada depan badan.

Model menegak, menurut evaluasi, pengguna kelihatan lebih selesa menurut segi memunggah & memunggah linen. Hatch terletak pada bahagian atas mesin basuh – nir perlu bengkok ke bawah atau jongkok buat meletakkan kain pada dalamnya. Model menegak umumnya lebih bersaiz padat, jadi hak buat memilih contoh sedemikian di sebuah apartmen kecil.

Beban maksimum

Mesin basuh dengan jumlah beban yg lebih baik buat dipilih?

Bagi kebanyakan pembeli merupakan kriteria utama. Lebih besardram, lebih poly pakaian boleh dibasuh pada satu masa. Walau bagaimanapun, dengan peningkatan jumlah, kos alat-alat jua semakin tinggi. Penunjuk beban maksimum merujuk kepada jumlah (berat) cucian kemarau yg boleh diletakkan pada pada dram dalam masa yg sama.

Apabila menentukan kelantangan anda perlu memberi tumpuan kepada keperluan anda sendiri. Sebagai contoh, buat satu orang mesin basuh yg relatif, direka buat tiga kg cucian kering. Semakin akbar keluarga, semakin besardram wajib . Paling popular kinimerupakan model menggunakan beban lima-6 kg. Tetapi, jika dana membenarkan, anda boleh membeli mesin basuh dan mesin automatik menggunakan kapasiti maksimum sehingga 10 kg. Tambahan akbar artinya anda boleh membasuh barang-barang besardi dalamnya. Sebagai model, jaket akbar atau selimut pemanis sintetik.

Dimensi

Apa saiz mesin basuh yg terbaik buat dipilih?

Dimensi pilihan bergantung pada tapak pemasangan, ciri-ciri bilik. Dalam bilik mandi kecil harmoni sesuai dengan mesin sempit dengan jenis pemuatan menegak. Sekiranya tempat itu membenarkan, anda boleh memilih model keseluruhan dan luas. Mesin basuh menegak adalah padat, kedalaman umumnya standard, merupakan kira-kira 40-45 cm. Kelebihannya adalah bahawa tidak terdapat keperluan buat menyediakan ruang kosong untuk membuka pintu. Lebar mesin tersebut jarang melebihi 60 cm. Ketinggiannya pula tipikal – 85 centimeter.

Pemilihan saiz mesin basuh depan jauh lebih akbar, kerana kapasiti dram secara pribadi bergantung pada kedalaman dan lebar peralatan. Kedalaman standardnya adalah 50 centimeter, tetapi terdapat contoh menurut 30 hingga 60 centimeter lebarnya bervariasi dalam lingkungan 60-85 cm. Ketinggian umumnya standard, sama seperti model menegak – 85 cm. Pengecualian adalah model terbina dalam – mereka boleh menjadi ketinggian.

Jenis kawalan

Jenis kawalan mesin basuh yg lebih baik buat dipilih – elektronik atau mekanikal?

Kebanyakan mesin basuh moden adalah automatik. Namun walaupun ini, jenis kawalan yang mereka ada berbeza – mekanikal atau elektronika.

Kaedah kawalan mekanikal merupakan kebolehpercayaan yang gampang & tinggi. Prinsip ini digunakan pada mesin pertama & masih digunakan hari ini. Mod operasi diatur oleh prosedur putar, yg beroperasi dalam prinsip pemasa. Juga dalam panel kawalan masih ada butang yang bertanggungjawab buat pengaktifan pilihan tambahan. Walaupun kebolehpercayaan sistem, kerosakan masih mungkin ditimbulkan sang memakai bahagian berkiprah.

Mesin basuh menggunakan jenis kawalan elektro dilengkapi menggunakan skrin sentuh yg mana semua tetapan yg diperlukan dibuat. Lembaga pengurusan bertanggungjawab buat aplikasi pilihan termasuk dan program pencucian. Model elektronika lebih berfungsi. Keuntungan akbar – seluruh penunjuk kerja dipaparkan dalam gambaran. Kelemahan – kerentanan buat kelembapan kelembapan, ketidakstabilan rangkaian elektrik, pembaikan mahal.

Sistem basuh

Apakah sistem basuh yg lebih baik untuk dipilih?

Oleh kerana teknologi baru sentiasa dibangunkan, pelanggan memiliki peluang buat memilih peralatan bukan sahaja buat karakteristik primer mereka, tetapi jua untuk mencuci. Adalah betul buat mengungkapkan – cara buat melaksanakan proses ini. Dan terdapat banyak daripada mereka.

Standard. Tangki pada mana dram terletak diisi menggunakan air. Perkara-masalah yang bersentuhan menggunakan air sabun di bahagian bawah dram.

3D Aqua-Tronic. Mencapai secepat mungkin pembersihan kotoran kerana kelembapan tambahan berdasarkan bahagian atas dan dari dinding belakang ditimbulkan oleh genggaman asimetri.

Activa. Ketara meningkatkan kecepatan proses pembasuhan. Air dimasukkan ke pada dram di bawah tekanan, jadi pakaian dibasahkan menggunakan cepat. Jumlah air yang diharapkan diketik secara literal dalam satu minit.

Sembur pribadi. Sistem ini memiliki 2 kelebihan sekaligus – kurang air dipakai dan kain halus dicuci perlahan-lahan dengan memberi makan jet lembut menggunakan penambahan bubuk larut secara beransur-ansur.

Sistem pancuran mandianPilihan yang relatif umum adalah bahawa pada bahagian bawah dram pakaian “mandi” pada air sabun & tambahan pengairan berdasarkan atas.

Jet mandi Sistem yg lebih maju menurut tindakan tambahan buih-buih udara mini. Air diperkaya air disembur ke kain. Melewati gentiannya, udara menyumbang pada penghapusan kotoran yang cepat dan berhati-hati.

Cuci program

Bagaimana untuk menentukan mesin basuh menggunakan set acara pencuci yg optimum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *